Спортен хъс демонстрираха русенските пенсионери, въпреки дъжда

153

Спортен празник „Млади в старостта“ повдигна духа на възрастните хора в Русе след дългия престой по домовете. Събитието бе организирано от Съюза на пенсионерите – Регион Русе, съвместно с Община Русе, с участието на спортисти от пенсионерските клубове „Дунав“, „Приста“ и „Русчуклийки“.

Членовете на клубовете изразиха своята благодарност към кмета на Община Русе – Пенчо Милков, към Общинския съвет и БЧК – Русе за грижата към възрастните хора по време на пандемията. Специални благодарности бяха отправени към общината заради ремонта на пенсионерските клубове.

Заместник-кметът Енчо Енчев поздрави възрастните хора, като им пожела да съхранят младежкия си дух и ги призова да се ваксинират, за да запазят здравето си и това на близките си.

Въпреки дъжда, спортните ентусиасти от клубовете представиха специална програма, включваща танцова композиция, поема под надслов „Спортисти Ветерани – Неостаряващи дами“ и гвоздея на програмата – флашмоб, с участието и на трите клуба. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха от Спортен клуб „Сексагинта приста“ с председател Емилия Великова и ПК „Надежда“ с изпълнението на „Северняшка Фолклорна група – Росен Здравец“ и мъжка фолклорна група „Северняци“.

Специален поздрав за възрастните хора бе поднесен и от младите възпитаници на Вили Икономов от Вокалното студио за поп и джаз „Икономов“.  Спортният празник завърши с Дунавско хоро.