Три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19 ще бъдат отворени тази седмица в Русенско

173

Повече „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19 ще работят в Русенско през тази седмица. Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“. Целта е всеки, желаещ, да успее да се ваксинира в удобен за него момент, с минимална загуба на свободно време. „Зеленият коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще работи през делничните дни от седмицата както и досега от 09.00 до 16.00 часа. За поставяне на някоя от ваксините в Тубдиспансера е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. Всеки може да се свърже с лечебното заведение на следния телефонен номер: 082/ 813 – 903.

Другите два имунизационна пункта са съответно в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. И в двата кабинета не е необходимо записване на час за имунизация. Изнесеният кабинет пред ДКЦ-2 ще работи от 09.00 до 16.00 часа всеки делничен ден от 23-и до 27-и август.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Съблюдава се за спазване на противоепидемичните мерки.

Справка в Единния информационен портал показва, че до момента в областта са извършени 60 893 имунизации, като повторна доза са получили 29 484 лица.