Ангел Русев бе награден с плакет на Община Русе

206

За извоюваните златни медали в двубоя и изтласкването на европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана Ангел Русев бе награден с плакет на Община Русе от кмета Пенчо Милков и по инициатива на председателя на Общинския съвет – Иво Пазарджиев.

„Записваш името си с ярки букви в спортната история на града. Ти доказа, че успехът ти не е въпрос на случайност или слабост в конкуренцията. Постоянните ти успехи сочат, че всяко изкачване на почетната стълбица е заради усиления труд, който полагаш, и подкрепата на ТСК „Русе““, каза Пенчо Милков.

С Ангел Русев бе и треньорът му Радослав Атанасов, който е неотлъчно до него във всяка надпревара. Той сподели, че макар изхвърлянето да е по-слабото движение за Русев, в албанската столица той е успял да постави личен рекорд от 113 кг в дисциплината. Ангел продължава да се готви за световното през ноември, а голямата му цел са Олимпийските игри през 2024 г., за които трябва да влезе в по-висока категория.

Освен Русев, успех на европейското имаше и съотборникът му Денис Данев, който спечели четвъртото място.

В турнира участва и европейската шампионка за жени от април 2021 г. Надежда Мей – Нгуен. Тя обаче не успя да спечели медал заради травма в кръста, от която все още се възстановява.