Баба Марта върза над 800 мартеници в Медика

95

В първия ден от женския месец, даряващата радост на малки и големи Баба Марта отново посети Лечебни заведения „Медика“. Добрата старица зарадва всички пациенти, посетители и служители от трите болници, медицинските центрове и ДКЦ-2, като закичи над 800 мартенички.

Народните занаяти носят в себе си красота, въображение и творчество, което не може да се сравни с продуктите, получени от фабричната конвейерна линия. За това и тази година ръководството на Лечебни заведения „Медика“ избира част от обредните украшения да бъдат ръчно изработени от самодейците на Пенсионерски клуб – с. Красен. За да бъде празникът истински и настроението тържествено, председателят на клуба Райна Абрашева отново лично се превъплъти в образа на Баба Марта.  Другата част от мартениците групата лечебни заведения получи от БЧК, като израз на благодарност за подкрепата и помощта към най-голямата доброволческа организация у нас. Родителите от Клуб „Майки със смели сърца“ – Русе към сдружение „Смело сърце“ също поднесоха на медиците гривни от червени и бели конци.

Въпреки че Баба Марта не можа да влезе в Ковид отделението, екипът и пациентите му също се почувстваха празнично. Още миналата седмица те получиха ръчно изработени мартеници от хората от дом „Възраждане“.