Баскетболен фестивал събра над 70 деца в зала „Дунав“

238

СБК „Дунав-Русе-2016“ бе домакин на един от тазгодишните фестивали по баскетбол за момчета до 10-годишна възраст. В спортния форум, провел се в зала „Дунав“, участие взеха над 70 деца от пет отбора от Регион Добружда – „Светкавица“-Търговище, БК „Шумен“, „Спартак“-Варна, „Дунав-Русе-2016-1“ (втори клас) и „Дунав-Русе-2016“ (трети клас).

Официален гост на спортното събитие беше зам.-кметът Златомира Стефанова, която връчи на организаторите поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пенчо Милков и пожела успех на участниците, както и много приятни емоции на десетките зрители по трибуните.

В изиграните двубои малките спортисти демонстрираха завидни умения и впечатлиха с коректност и дисциплина в играта.

Баскетболният фест няма състезателен характер, а основната му идея е да бъде привлечено вниманието на най-малките и да предизвика интерес към баскетбола. Мачовете на фестивалите до трети клас се играят без да се изписва резултат и всички отбори получават еднакви купи.Спортният форум се организира всяка пролет в различни градове в страната, а днешното му издание се осъществява с подкрепата и под егидата на Община Русе.