Без починали от COVID-19 през уикенда, eдин нов случай за последните 24 часа

107

Трети пореден ден без починали от COVID-19 в Русенско, отчитат от Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа в областта има един заразен с коронавирусна инфекция. Става дума за случаи от община Русе. Без заразени са населените места от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово. Оздравелите за изминалото денонощие в Русенско са четири. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта станаха 14236, а преболедувалите 13223. Активните случаи са 110. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 45, като 15 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 204, от които 33 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 903, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 517 от тях са мъже, 386 са жените.

До момента в областта са извършени 42532 имунизации, като повторна доза са получили 19322 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 508 ваксини, като преобладаващата част от тях – 312, са свързани с първи прием на някои от препаратите.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно, макар и с един случай, наравно с Благоевград, Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Сливен, Смолян и Стара Загора. Разликата между повечето области е едва от по един – два случая. Без заразени за последните 24 часа са петнайсет области. Става дума за Бургас, Видин, Добрич, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

От днес до края на седмицата е осигурен „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Без предварително записване на час всеки делничен ден ваксини ще бъдат поставяни там от 08.00 ч. до 15.00 ч.