Близо три пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие

96

Над 1000 са вече имунизираните с втора доза

Близо три пъти повече са оздравелите отколкото заболелите от COVID-19 за изминалото денонощие в област Русе. По-данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа са установени 27 нови случая на коронавирусна инфекция. Над 80% от тях са в най-голямата община в областта, а именно Русе. Там са регистрирани 22-ма новозаразени. По двама заболели през вчерашния ден има и в общините Бяла и Иваново, както и един във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8252-ма, а преболедувалите 7429. Активните случаи са 333. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 130, но 31 от тях са в реанимация.

За последното денонощие с положителен тест за коронавирус са починали още двама мъже. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 490 на възраст между 26 и 98 години. 300 от тях са мъже, 190 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 18-то по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Търговище. До момента са поставени общо 5097 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1096 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са извършени 547 имунизации.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.