Временно се затваря за движение ул. „Басарбовска“

111

От 13.6.2022 г. до 15.7.2022 г. включително се затваря за движение на МПС ул. „Басарбовска“ – част от Републикански път II-501 Русе-Иваново-Бяла в кв. „Средна кула“ в участъка от „Стрелбище“ до бензиностанция „Астра“, във връзка с изпълнението на обект: „Реконструкция на ВиК мрежи в гр. Русе, Етап I – Реконструкция на канализационни и прилежащи водопроводи“.

Движението на МПС ще се осъществява по обходен маршрут, както следва:

  1. В посока от гр. Русе към кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ и с. Басарбово: по бул. „Христо Ботев“ (път I-2 Русе-Разград), разклона при м-н „Джъмбо“ по пътя от „Джъмбо“ към кв. Средна кула и кв. „Долапите“ и по път III-501 към с. Басарбово;
  2. В обратна посока от с. Басарбово и кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ ще се ползва същия маршрут;
  3. Автобусна линия №15 от градската транспортна схема ще се движи от кв. „Средна кула“ през кв. „Долапите“ по бул. „България“ към пътен възел „Охлюва“ и обратно по същия маршрут;
  4. Междуселищна линия Русе-Басарбово от пътен възел „Охлюва“ по бул. „България“ до бул. „Христо Ботев“ (път I-2 Русе-Разград), разклона при м-н „Джъмбо“ по пътя от „Джъмбо“ към кв. „Средна кула“ и кв. „Долапите“ и по път III-501 към с. Басарбово. В обратна посока от пътен възел „Охлюва“ линията ще се движи по ул. „Николаевска“ и от там по маршрута си.

Призовават се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели в горепосочения период.