Възможности за бизнес сътрудничество за възстановяване на Украйна обсъдиха в Доходно здание

49

Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко бе официален гост на регионалния форум „Възстановяване на Украйна – възможности за сътрудничество“, който се проведе в Русе.

На него бе подписан меморандум за сътрудничество между Българо-украинската индустриална камара и Украино-българската търговско-промишлена палата.

Според Москаленко основните сфери, в които българската страна може да съдейства  на Украйна, са  строителство, енергетика, медицина, хранително-вкусова и химическа промишленост, и металургия.

Във форума се включиха още почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, Раду Молдован от Службата за търговско-икономическо насърчаване към Посолството на Румъния в София, както и председателите на търговско-индустриалните организации, отговарящи за  отношенията между българските и украинските фирми, областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков.

Събитието продължи с презентации, свързани с подобряване на търговията и логистиката между двете държави, в т.ч. представяне на алтернативи за сухопътен транспорт.