Възстановяване на асфалтова настилка затваря временно за движение част от ул. „Стремление“ в кв. „Долапите“

79

От 03.08. до 29.08.2022 г. включително се затваря за движение на МПС ул. „Стремление“ в кв. „Долапите“ в участъка от ул. „Божурище“ до пресичането на ЖП прелез. Промяната е във връзка с възстановяване на асфалтовата настилка при извършвани СМР дейности за обект: „Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в кв. „Средна Кула“ и кв. „Долапите“, изграждане на отвеждащ колектор и реконструкция на прилежащата ВиК мрежа“.

За този период се променя маршрута на автобусна линия №6, която ще се движи, както следва:

1. В часовете 7:40; 14:00 и 17:10 от Дома на културата по бул. „Съединение“, бул. „Скобелев“, ул. „Стефан Стамболов“, бул. „Трети март“, Метро, бул. „България“, п.в. „Охлюва“, бул. „България“, ул. „Басарбовска“, Асфалтова база в кв. „Средна кула“, ул. „Йордан Йовков“ („Средна кула“) и ул. „Хан Кардам“ до центъра в кв. „Долапите“.

2. В часовете 7:00 и 16:15 от центъра в кв. „Долапите“, през кв. „Средна кула“ и Асфалтова база по ул. „Басарбовска“, бул. „България“, п.в. „Охлюва“, бул. „България“, бул. „Трети март“ и оттам по маршрута си;

3. В останалите часове от разписанието автобусите ще се движат директно от ул. „Стефан Стамболов“ по п.в. „Охлюва“, бул. „България“ и ул. „Басарбовска“ към кв. „Средна кула“ и кв. „Долапите“. Обратно: от кв. „Долапите“ и кв. „Средна кула“ по ул. „Басарбовска“, п.в. „Охлюва“, бул. „Мидия-Енос“, ул. „Николаевска“ и от пл. „Левски“ по маршрута си.

4. В празнични и почивни дни във всички часове от разписанието автобусите ще се движат директно от ул. „Стефан Стамболов“ по п.в. „Охлюва“, бул. „България“ и ул. „Басарбовска“ към кв. „Средна кула“ и кв. „Долапите“. Обратно: от кв. „Долапите“ и кв. „Средна кула“ по ул. „Басарбовска“, п.в. „Охлюва“, бул. „Мидия-Енос“, ул. „Николаевска“ и от пл. „Левски“ по маршрута си.

Автобусна линия №15 също ще се движи до центъра в кв. „Долапите“.

Призовават се водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели, а пътуващите с обществения градски транспорт да се пренасочат към спирките по гореспоменатите маршрути.