В ОУ “Олимпи Панов” наградиха победителите в конкурса за есе “За буквите”

351

Надпреварата е част от информационна кампания, насърчаваща творчеството и толерантността в русенските учебни заведения

В навечерието на 24 май, на тържество в двора на ОУ “Олимпи Панов” бяха отличени победителите в конкурса за съчинение или есе на тема: “За буквите”. В надпреварата се включиха ученици от три възрастови групи от ОУ „Олимпи Панов“. Конкурсът провокира децата да изразят отношението си към празника 24 май, посветен на делото на Светите братя Кирил и Методий и на славянската писменост и култура

Събитието уважиха началникът на РУО-Русе д-р Росица Георгиева, началникът на отдел “Образование” към Община Русе Таня Тодорова, както и директорът на ОУ “Олимпи Панов” д-р Вергилия Грънчарова.

Инициативата е част от иновативни и интересни онлайн и присъствени събития в рамките на информационна кампания „Творим заедно за мир и равенство“, която се провежда през месеците май и юни по проект BG05M9OP001-2.056-0007-2014BG05M2OP001-C01 „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“.

Кампанията е инициатива на партньора по проекта – Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ и си поставя за цел да допринесе за насърчаване на творческото начало в контекста на темата за мира и толерантното общуване в образователната среда.

Ученическият литературен конкурс се проведе в три възрастови групи: 1-3 клас, 4-5 клас и 6-7 клас. Творбите бяха оценени от компетентно жури в състав:

–         Татяна Савова – филолог, дългогодишен журналист, а понастоящем популяризира дейността на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – град Русе.

–         Мина Маринова – актриса, художник, експерт към Младежки дом – Русе.

–         Диян Илиев – журналист.

Отличените деца получиха ваучери за книги и грамоти, а всички останали участници – грамоти за добро представяне.

Ето и класирането по възрастови групи:

І ГРУПА  – 1-3 клас

ІІІ място – Александра Емилова Петкова – 2а кл.

ІІ място – Мишел Дениславова Кирилова – 3а кл.

І място – Калина Емилова Петкова – 2а кл.

ІІ ГРУПА – 4-5 клас

ІІІ място – Виктория Димитрова Караиванова – 5б кл.

ІІІ място – Ива Ивайлова Георгиева – 5б кл.           

ІІ място – Кристиана Калоянова Христова – 5б кл.

І място – Йована Драгомирова Русанова – 4а кл.  

ІІІ ГРУПА – 6-7 клас

ІІ място – Венцислав Радостинов Георгиев – 7а кл.

І място – Даниел Пламенов Славчев – 7а кл.

Експертът Мая Михайлова от Сдружение БРТИМ пожела на присъстващите този конкурс да се превърне в традиция, за да се изявяват и изразяват все повече деца, и благодари на всички за участието и подредените емоционални думи.