В Русе се проведе традиционното “Шарено хоро”

256

Съюзът на пенсионерите – регион Русе организира традиционния фолклорен фестивал „Шарено хоро“.

„Прекрасно е да ви виждам отново тук, отново заедно, хванати за ръце и пазещи традициите ни. Вашата енергия е заразителна- казвал съм го много пъти, но наистина се надявам и нашето поколение да съхрани тази бодрост, която всички вие носите. Бъдете здрави!“, обърна се кметът Пенчо Милков към участниците.

Тази година събитието събра десетки изпълнители от 17 пенсионерски клуба в Русе и региона. За първи път на сцената пред общината се представи и танцовият състав „Дунавски ритми“ с хореограф Росица Данева. Във фестивала се включиха познатите на русенци изпълнители маестро Цветан Банев и певицата Йорданка Илиева, както и състави от Бяла, Нов град, Белене и други населени места от Северна България.

„Накрая ще завършим с хубаво дунавско хоро с желание да покажем българското и защото хорото завинаги ще бъде символ на единството, толкова необходимо в съвремието ни“, отбеляза председателят на организацията Мария Савова.

Тази година журито беше в състав д-р Наталия Константинова, Димитър Донев и Светлана Недкова. 15-ото издание на фестивала се отличи и с щедрите награди, осигурени за победителите от Съюза на пенсионерите.

Освен богатата фолклорна програма от музикални и танцови изпълнения, трите русенски спортно-танцови клуба за възрастни поздравиха публиката с ефектни хореографии.

Специален гост на събитието бе и директорът на Секретариата на ОС на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова, която от сърце пожела на русенските пенсионери да бъдат все така жизнени и раздаващи позитивизма си на младите.