Два нови случая на COVID-19 в Област Русе за последните 24 часа

93

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 2 нови случая на COVID-19. Става дума за по един случай в общините Борово и Бяла. В населените места от общините Русе, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и  Ценово няма новозаболели. За изминалите 24 часа обаче няма и оздравели. Необходимо е да се отбележи, че значително по-малкият брой заразени с коронавирусна инфекция би могъл да се дължи на по-малко направените тестове, поради това че в събота работят не всички лаборатории.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7524, а преболедувалите 6484. Активните случаи са 642. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 169 души, като 26 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 399 на възраст между 27 и 98 години. 246 от тях са мъже, 153 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната наравно с областите Благоевград, Стара Загора и Шумен. Без нови случаи за изминалите 24 часа са 5 от областите в страната, а именно Велико Търново, Видин, Габрово, Силистра и Хасково.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.