Двойно увеличиха леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в област Русе

154
Снимката е илюстративна

Двойно увеличиха леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско. Така в областта леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция се вдигнаха от 88 на 184. 160 от тях са предназначени за неинтензивно лечение, а 24 са реанимационните.

Отново с най-голям реанимационен капацитет са в Университетска болница „Медика Русе“. Там от 15 интензивните легла са вече 20. Леглата за неинтензивни грижи в лечебното заведение са 30, т.е. с 10 увеличени. Най-много неинтензивни легла има в другата университетска болница „Канев“. Техният брой е 60. Реанимационните легла в болницата са 4, а до днес бяха предвидени 2 за лечение на пациенти с коронавирус. В останалите лечебни заведения леглата са неинтензивни грижи. Така в Белодробната болница „Димитър Граматиков“ леглата бяха увеличени с 21 – от 13 на 34. С толкова вдигнаха и леглата в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. Там леглата към момента са 31, а до днес бяха 10. Без промяна остава готовността и на Комплексния онкологичен център, като в отделна сграда има обособени пет легла за пациенти с COVID-19.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 87 души, като 16 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 97, като осем от тях са реанимационни. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.