ДГ „Снежанка“ организира празник за малки и големи

141

На 7 юни от 17 ч. на русенския кей, под музея на Баба Тонка, ще се проведе събитие с близо 340 деца от ДГ „Снежанка“, техните родители и екипа на детската градина. То се осъществява с подкрепата на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и е под наслов „Деца с големи сърца – доброто започва от нас!“. На детския празник ще бъдат представени различни спортни дейности, както и много песни и танци за най-малките. На амфитеатъра ще бъде подреден благотворителен базар с тематични сувенири, рисунки и предмети, сътворени от децата на ДГ „Снежанка“ и техните родители. Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на каузата на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания.

Концепцията на проекта на ДГ „Снежанка“ стимулира децата за активно включване в спортни дейности, социални мероприятия и благотворителни каузи. Педагогическият екип на учебното заведение се стреми да приложи нов подход за разширяване на детския кръгозор, да улесни достъпа на подрастващите до знание чрез спорт и игри. Благотворителната кауза, която подкрепя ДГ „Снежанка“, ще научи децата на доброта и споделена активност.

Участие в събитието ще вземе и Теодор Цветков – спортист и рекордьор в плувния спорт, който безрезервно подкрепя Фондация „Александър Русев“ и подпомага цялостната дейност по водна рехабилитация на деца с умствени и физически увреждания.