Десетки деца усвоиха знания за разработка на видео игри

122

Завърши безплатният курс по „Гейм дизайн”, организиран от Креативен център към Агенцията за развитие на човешките ресурси по проект „Креативност“. Проектът е финансиран по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, която се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

Основната цел на онлайн обучението, което продължи 6 седмици, беше да даде възможност на младите хора да получат основни познания в сферата на гейм индустрията, а тези, които желаят – да продължат успешно своето професионално образование в тази област. Обучителната програма по основи на гейм дизайна е разработена от ARC Academy София, която е единственото оторизирано учебно заведение за гейминг в България.

В първите три етапа от модул 1 на обучението експертите от Креативен център Русе акцентираха върху историята на гейминга и бизнесмоделите за разработка на различни видове видео игри. Иновативният метод на преподаване, разработен от  ARC Academy София, стимулира креативното мислене на младежите и засили техния интерес към знания извън стандартната учебна среда.

След завършването на курса „Креативен Център Русе“ ще даде възможност на още любознателни и талантливи деца да се включат в следващи обучения, информация за които може да получат на фейсбук страницата на Центъра https://www.facebook.com/Creative Ruse.