Десетки студенти и ученици представиха проектите си в VII-ото Иновативно експо

326

В Канев център на Русенския университет бе дадено началото на VII-ото Иновативно експо.

„Бъдете откриватели и мечтайте смело. Радвам се, че за пореден път нашият университет дава възможност на младите учени и иноватори да представят труда си пред обществеността“, приветства кметът Пенчо Милков.

Ректорът акад. Христо Белоев отбеляза, че тази година новост е участието на чуждестранни студенти, обучаващи се в Русе по програма „Еразъм“, както и ученици и студенти от Тараклия, Молдова.

Специален гост на събитието бе зам.-председателят на район Тараклия Александър Боримечков.

Поздрав към участниците с Дайчово хоро отправи и българският фоклорен ансамбъл „Талисманче“ в Тараклия с ръководител Татяна Кайряк.

Тази година експото събра 50 щанда, на които студенти, ученици и преподаватели представиха свои изобретения, иновативни концепции, бизнес проекти и научни разработки.

Събитието се организира за поредна година от академичното ръководство на Русенския университет и Студентския съвет под егидата на министъра на образованието и науката.

Официални гости бяха още зам.-кметът Димитър Недев, зам.-областният управител Детелина Ачева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО д-р Росица Георгиева, изп. директор на фондация „Еврика“ Григор Цанков и други представители на държавната и местната власт.