Детелина Ачева: Водещ приоритет пред мен е провеждането на честни и прозрачни избори

137

Водещ приоритет пред новоназначения от премиера Гълъб Донев заместник областен управител на Русе Детелина Ачева ще бъде провеждането на честни и прозрачни избори. Тя ще отговаря за всички ресори в Областната администрация, като ще дава експертиза предимно по правните и икономически въпроси.  „Приемам изключително сериозно приоритетите пред администрацията и съм убедена, че ще работим безпроблемно с екипа по всички текущи задачи. Ще разчитам на подкрепата на всички служители. Предизвикателствата са много, но вярвам, че ще се справим с тях”, коментира по-рано днес Ачева. Заместник областният управител ще подпомага активно и осъществяването на контролната функция на областния управител по отношение на актовете на местната власт.

По време на провелата се по-рано днес пресконференция тя посочи, че няма политическа ангажираност и мястото ѝ е било предложено от администрацията на Министерски съвет. „Отговорен човек съм и работя коректно, без значение дали става дума за по-кратък или по-продължителен период. Надявам се да бъда полезна за дейността на институцията. Освен това по този начин мисля, че успявам да се докажа като професионалист“, сподели още Ачева. Припомняме, че тя е работила дълги години като главен счетоводител в бюджетната сфера и над 14 години е експерт в Окръжния съд. В практиката си е участвала и в решаването на редица казуси в Районния съд и следствието. Била е и специалист на свободна практика.

„Няма логика да търсим политически уклон. От областния управител и политическия кабинет в изборен период следва да се очаква аполитичност“, допълни областният управител Анатоли Станев. На журналистически въпрос относно подготовката на изборите той каза, че към момента няма проблеми и се спазват всички срокове.