Децата на Фондация „Александър Русев“ с множество отличия от турнир за млади състезатели със специални потребности

57

В столичния общински комплекс „Възраждане“ се проведе турнир за млади състезатели със специални потребности, организиран с подкрепата на Софийски Общински съвет, „Софийски имоти“ ЕАД и София 2018 – Европейска столица на спорта и партньорите ПараКидс и Фондация „Воден път“.

Повече от 100 деца и младежи с физически, ментални и сензорни затруднения не само от България, но и от Сърбия и Македония, се присъединиха към каузата светът да види, че тук има място за всички и необходимо е просто да отворим сърцето си. Нищо не е в състояние да спре малките герои, които показват чрез своите усилия и мечтите си, че няма невъзможни неща.

Треньорът и основател на Фондация „Александър Русев“ Илиян Русев – Скури споделя всеки момент от успехите на децата на Фондацията. За жалост не на място в басейна, а от болничната стая, където се възстановява след преживян инфаркт. Скури се чувства горд от момичетата и момчетата, както и от техните родители, които доказват, че с много сили, воля и умения са достойни за възхищение и уважение.

„Благодаря на слънчевите деца на Фондацията за последните месеци, прекарани във водата. Много от моментите на подготовка за състезание остават скрити за хората отвън, но истината е, че само с търпение и огромна любов резултатите могат да се видят. И те се виждат във водата, а това ме прави щастлив, децата заслужават!“ казва Скури.

На състезанието по адаптирано плуване Децата на Фондация „Александър Русев“ спечелиха първо място на щафета и грабнаха купата. Отличени има и сред индивидуалните дисциплини с общо 7 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала, съответно:

Християна Стоянова – 1 златен медал и 2 бронзови медала

Кристиян Ненов – 3 златни медала

Николай Кожухаров – 2 златни медала и 1 сребърен медал

Теа Борисова – 1 златен медал

Илиян Русев изказва благодарност към Фондация „Воден път“ и по-специално на Велизар Петев за поканата и съдействието. Треньорът на УСШ Ивелин Иванов е човекът, който зае мястото на Скури по време на състезанието и го представляваше, за което той изказва изключителна си признателност.

Специални благодарности и към целия екип на „Медика Кор“ Русе, които се погрижиха за здравето на Скури и на практика спасиха живота му, докато децата на Фондацията се бореха сами във водата за своето достойно заемано място.

Благодарност към всички истински герои – децата!

Целта продължава да бъде една и тя е в Русе да отвори врати Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения. Има изготвен проект, търси се финансиране. Нека подарим надежда!

Банкова сметка:

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лева

IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – евро