Днес е последният ден от Туристическото изложение и Фестивала на туристическите забавления и анимации в Русе

332

Събитията завършват с горещо латино парти

Днес е последният ден от тридневната програма на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации, на които Русе е домакин.

От 10 ч. на площад „Свобода“ са отворени разнообразни ателиета, в които децата ще се занимават с плетене на гривни и низане на мъниста, пясъчни рисунки, изработване на маски, работилница за отпечатъци, които се превръщат в рисунки на животни, ебру работилница, за апликации, за меки играчки, мозайка и др.

В същия час започна и кулинарното състезание „Като шеф готвачите“, което ще може да се наблюдава на живо от зрителите на мониторите пред ресторант „Кралска закуска“. Уменията на младите любители кулинари ще бъдат оценявани от жури от най-добрите топ готвачи на България. Събитието е организирано от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, Клуба на професионалните готвачи в Русе и Община Русе. Специален гост в журито е Шеф Ради Стамболов с участието на шеф Ивайло Димитров и с подкрепата на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Русе.

Гвоздеят на вечерта е гостуването на Amazonia Dance Project, които ще пресъздадат горещо латино парти на голямата сцена на пл. „Свобода“. При лошо време празникът ще се пренесе на голямата сцена на Доходно здание.