Европейската шампионка по бокс Севда Асенова получи статуетка на Русе

38

Кметът Пенчо Милков награди европейската шампионка по бокс в категория до 48 кг. Севда Асенова. Тя получи парична премия и статуетка със символа на Русе – Паметника на Свободата.

На първенството в Будва, Черна гора, състезателката от Боксов клуб „Русе“ показа отлична техника и спечели с 5:0 съдийски гласа над италианката Роберта Бонати.

Русенката сподели, че се чувства в отлична форма, а опитът й помага много, защото отлично познава противничките си и с голяма част от тях вече се е срещала.

От 2016 г. Севда играе със скъсани връзки на крака, но това не е пречка за пъргавината и силата, с които доминира над състезателки от цял свят.

„Ти си голяма гордост за Русе и заслужено спечели титлата. Бъди все така вдъхновяваща“, приветства я кметът Пенчо Милков.

Той изрази признателност и към треньорите Съби Събев и Павел Сяров за безусловната подкрепа към Севда и останалите състезатели в клуба. Техен възпитаник е и младата надежда в мъжкия бокс – Радослав Росенов, който стана европейски шампион до 22 г.