Завършиха общинските първенства по волейбол и баскетбол за момичета и момчета 5-7 клас

30

На 28 и 29 януари в Спортна зала УСШ към СК „Ялта“ се проведе Общинското първенство по волейбол за момичета и момчета 5-7 клас. В надпреварата при момичетата, която се проведе в двата дни на уикенда, участие взеха пет училища – СУ „Възраждане“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Тома Кърджиев“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Васил Априлов“, като отборите играха по схема всеки срещу всеки.

След десет изиграни мача в крайното класиране пето място заеха момичетата от СУ „Възраждане“, които се постараха да се представят на добро ниво, въпреки по-малкия опит, който имаха в тази възрастова група. След оспорван и интригуващ двубой за трето и четвърто място момичетата от ОУ „Васил Априлов“ завършиха трети, докато четвъртото място беше за ОУ „Отец Паисий“. Не по-малко наситен с волейболни емоции беше и двубоят, който трябваше да определи победителя в турнира. В крайна сметка момичетата от ОУ „Иван Вазов“ с треньор Цветина Иванова спечелиха първенството без загубен гейм, докато достойни техни подгласници бяха възпитаничките на треньора Веселин Кръстев от „ОУ Тома Кърджиев“.

При индивидуалните отличия за най-добър разпределител наградата беше присъдена на Иванина Колева от ОУ „Иван Вазов“, Калина Чокоева, също от ОУ „Иван Вазов“, беше определена за най-добър нападател в турнира, а най-полезен състезател стана Виктория Василева от ОУ „Тома Кърджиев“.

На 28 януари се проведе и финалният двубой при момчетата 5-7 клас, в който триумфираха момчетата от ОУ „Васил Априлов“, надделявайки над връстниците си от СУ „Възраждане“. Индивидуалните награди за най-добър разпределител, най-добър нападател и най-полезен играч бяха присъдени съответно на Серкан Джелилов от ОУ „Васил Априлов“, Дейвид Иванов от СУ „Възраждане“ и Александър Петров от СУ „Васил Априлов“.

На 29 януари /неделя/ в зала „Дунав“ се изиграха и финалните срещи от общинското първенство по баскетбол за момчета и момичета 5-7 клас. При момичетата се изиграха мачовете за трето и четвърто място, след като предния уикенд бяха определени победителите от полуфиналните двубои. В мача за бронзовите отличия младите баскетболистки на ОУ „Иван Вазов“ спечелиха срещу СУ „Възраждане“ и по този начин си гарантираха третото място в турнира, докато финалният сблъсък изправи едни срещу други представителките на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и ОУ „Отец Паисий“. Отборът от немската гимназия надделя над съперничките си и спечели първенството при момичетата.

Индивидуалните отличия отидоха при Михаила Миланова от ОУ „Иван Вазов“ за най-добър реализатор и Катрин Коева от СУПНЕ „Фридрих Шилер“– за най-полезен състезател.

          При момчетата надпреварата също беше не по-малко оспорвана, като полуфиналните двубои изправиха едни срещу други СУ „Васил Левски“ срещу ОУ „Отец Паисий“ и СУЕЕ „Св.К.К.Философ“ срещу ОУ „Иван Вазов“. В първия полуфинал момчетата от ОУ „Отец Паисий“ надделяха над опонента си, а във втория мач младите баскетболисти на училището за европейски езици победиха тези на ОУ „Иван Вазов“. Мачът за трето място беше спечелен от СУ „Васил Левски“, докато във финалния сблъсък момчетата от ОУ „Отец Паисий“ показаха по-добра игра и заслужено се поздравиха с първото място в надпреварата. Индивидуални грамоти получиха Никола Кънчев за най-добър реализатор и Йордан Марков за най-полезен състезател, и двамата от ОУ „Отец Паисий“.