Завърши второто издание за младежи предприемачи в Русе

330

 Завърши второто издание на събитието за предприемачи „Започни млад“/Start young в Русе. То се организира от списание „Български предприемач“ в партньорство с Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и представители на различни бизнес организации.

В рамките на формата се родиха 12 бизнес идеи, които бяха  развити от авторите им под менторството на успешни български предприемачи за 48 часа. Във финалния ден участниците представиха своите иновативни продукти и услуги, свързани с подобряване качеството на живот на хората и грижа за природата.

Участниците бяха приветствани от зам.-кметът Димитър Недев, който им пожела успех в надпреварата и да не спират да действат смело за сбъдването на мечтите си.

Голямата награда от 1000 лева спечелиха осмокласнички от МГ „Баба Тонка“ –  Магдалена Тончева, Елиса Исметова, Виктория Ангелова и Яница Милкова, които само за два дни създадоха бизнес модел на компания, използваща отпадъци от дървопреработвателната промишленост и шишарки за направата на пелети за бита. 

Впечатлени от ентусиазма на участниците, партньорите и менторите на събитието осигуриха и допълнителна подкрепа и награди във вид на безвъзмездно менторство, контакти с партньори, рекламни рубрики и капиталови средства за стартиране на трите най-добри идеи.