Кметът на Община Русе Пенчо Милков с приемна в Ново село

213

Продължават приемните на кмета Пенчо Милков с жителите на малките населени места от Община Русе, като вчера той се срещна с новоселчани.

Във връзка с нуждата от подобряване на транспортната свързаност с града, предстои да бъде приета новата транспортна схема. Тя предвижда по-ранни автобуси от и до Русе и ще бъде представена на 21 юни на общинската комисия по транспорт. По настояване на кмета ще бъдат проучени и възможностите за по-късен автобус от града към селото, което да даде възможност на хората да се включат в културния живот и да се прибират обратно в Ново село. За да спре нередовното изпълнение на линиите, Милков предвижда на фирмите изпълнители да бъде наложено GPS проследяване.

Повдигнат бе и въпросът за ремонта на ул. „Чавдар войвода“. За нея кметът Мариела Йорданова заяви, че е заложена за асфалтиране през 2023 г.

По проекта „Малки населени места“, с финансиране от Община Русе, тази година ще се направи отклонение на водопровода, което да захрани с вода Гробищния парк, и ще се рехабилитира площада към ул. „Св. св. Кирил и Методий“.

В кметството очакват и мулчер, с който да се поддържат парковете и градините.

През миналата година със съдействието на Община Русе частично бе подменена дограмата на здравната служба и предстои обновяването и в още три помещения на сградата.

Общо с 92 хил. е нараснал бюджетът на кметство Ново село от 2019 г. до днес. През 2022 г. най-голямо е увеличението в средствата за асфалтиране на улици, улично осветление, чистота и озеленяване.