Кметът Пенчо Милков издейства спирането на тировете преди Русе

0
130

Опашките с тежкотоварни автомобили, насочващи се към ГКПП „Дунав мост“ вече се спират във вътрешността на страната, за да се облекчи трафикът в Русе. Това уверение получи днес кметът Пенчо Милков от министрите на транспорта и съобщенията и от министъра на вътрешните работи.

         „Получих уверение от министъра на вътрешните работи и министъра на транспорта и съобщенията, с които се чух няколко пъти днес. По мое настояване от предходните няколко дни, че тежкотоварните камиони се спират от следобедните часове и във вътрешността на страната.

         За първи път забелязвам желание в държавните органи да въведат постоянен режим, който да облекчи положението на Русе, за който говоря от дни.

         Тежкотоварният трафик е увеличен многократно, положението в Русе е опряло до кокал и аз отказвам като кмет и от името на своите съграждани Русе да поема целия удар. Заявих на министрите, че действията на държавата действително трябва да бъдат незабавни, защото животът на русенци в момента е нетърпим.

         Обнадежден съм от бързата реакция на министрите днес, защото във всички случаи и при други обстоятелства на неангажираност от страна на държавата аз в качеството ми на русенец и кмет, заедно със всички мои съграждани, бихме могли да намерим начин да спрем камионите извън територията на Русе.

         Уверен съм, след разговорите днес и след изключително бързата реакция на министрите, че нашият проблем е чут. Вярвам в силата на нашата държава да реши проблема“, каза в изявлението си към русенци

         През последните дни освен двойно увеличения тежкотоварен трафик след войната в Украйна, напрежение се създаде и заради увеличения поток от румънски туристи, прибиращи се от българското Черноморие по родните си места.

         Община Русе възложи изработката и всеки момент се очаква поставянето на пътни знаци с надпис Transit, които да насочват чуждестранните водачи към Дунав мост и същевременно да не допускат навлизането им в кварталите на Русе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here