Кметът Пенчо Милков награди шампионите по скокове на батут от спортен клуб „Имидж“

0
86

Медали с герба на Община Русе и поздравителни адреси връчи кметът Пенчо Милков на най-добрите състезатели от спортен клуб по скачане на батут „Имидж“. Те постигнаха девет първи, седем втори и осем трети места на Държавното и европейското първенство за младежи, както и на Световната купа за младежи 2022 г. 

         „Успехите ви на националните и международни спортни форуми са повод за гордост не само за семействата и близките ви, но и за целия ни град. Не забравяйте, че вие давате пример на своите връстници за това как с труд, дисциплина и постоянство, можеш да постигнеш много. Не преставайте да се развивате и да носите Русе в сърцето си, колкото и голяма да бъде спортната ви кариера“, поздрави ги Милков.

         За всеотдайната работа и развитието на този уникален за Русе спорт той удостои с плакет „Заслужил треньор“ основателя на клуба Станислав Стоянов.

          Тази година на Международния турнир в Италия русенският клуб беше представен от 4 национални състезатели в лицето на Микаела Христова, която завоюва престижното второ място в индивидуалната надпревара, Калоян Петров – трето място, а Максим Ангелов застана начело на почетната стълбичка.

          От Европейското първенство, което се проведе малко по-късно в Римини, Италия, българският отбор с младежи Георги Басарбовски и Калоян Петров от ”ИМИДЖ” Русе, заедно с Мартин Димитров от „Добри Костин” Стара Загора, завоюва трето място при изключително оспорвано съревнование и равен брой точки със спечелилите второто място – състезателите от отбора на Франция. В синхронната надпревара русенската двойка стана вицеевропейски шампион с впечатляващата разлика от една стотна след победителите от Азербайджан. В индивидуалното класиране Георги Басарбовски остана на пето място при изключителна конкуренция от 48 спортисти. Голяма гордост за клуба е представянето на 17-годишния състезател Максим Ангелов, който за първи път участва при мъже и направи лично постижение по време на Европейското първенство, като най-малкият състезател, което дава голяма заявка за бъдещи постижения.

         Отлично се представиха състезателите от „Имидж“ и на Държавното първенство.  В отборното класиране на двоен мини батут те взеха купата за първо място, а в олимпийската дисциплина батут индивидуално, русенските състезатели се класираха втори.

Към днешна дата в СКСБ „ИМИДЖ” РУСЕ се състезават около седемдесет деца, които се подготвят от четирима треньори – Станислав Стоянов,  Елмира Мандажиева, Маргита Агоп Андонян и Ирина Тошкова Иванова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here