Кметът Пенчо Милков се срещна с жителите на Просена

0
128

Открита приемна в с. Просена проведе вчера кметът Пенчо Милков.

В индивидуалните си срещи с хората те споделиха за нуждата от асфалтиране на някои от улиците, както и за наводняващия се район около дерето.

След оглед на място Милков възложи съставянето на количествено-стойностна сметка на ул. „Люлин“, която е в най-тежко състояние.

Относно наводненията при дъжд в ниската част на селото, Общината ще търси решение чрез  прочистването на самораслата растителност и удълбочаване на дерето.

На общоселското събрание, което се състоя в салона на читалището, кметът Радостина Давидова представи дейностите, извършени от 2019 г. насам. Тя подчерта, че с ремонта на тавана е бил спасен учебният процес  в детската градина.

За нуждите на кметството бяха закупени чисто нов трактор и моторна косачка. През 2020 г. е асфалтирана ул.“Витоша“, през 2021 г. – част от ул.“Рила“ и „Георги Бенковски“, а през 2022 г. – част от ул. „Н. Йонков Вапцаров“.

Със средства от бюджета на Община Русе ще се подобри сигурността в селото чрез поставянето на видеокамери. Освен това предстои безвъзмездното разполагане на индивидуални съдове за битови отпадъци по новия договор за сметосъбиране в малките населени места от Общината.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here