Кметът Пенчо Милков се срещна с посланика на Южна Корея Ли Хо-шик

123

Работна среща проведоха вчера кметът на Община Русе Пенчо Милков и посланикът на Южна Корея Н. Пр. Ли Хо-шик. Милков запозна дипломата с икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции, както и със съвременното развитие на града и общината.

„Русе е културно-историческа и дори духовна столица на Северна България, а също и целогодишна туристическа дестинация, която има своето славно минало, но и своето бъдеще“, сподели кметът и подчерта усилията на местната администрация да насочи вниманието на държавата към североизточния регион. Посланик Хо-шик беше впечатлен от богатата история на Русе. Обсъдени бяха възможностите регионът да бъде рекламиран с цел привличане на повече южнокорейски туристи.

Области, в които Русе и Южна Корея имат реална възможност да разширят партньорството си, са културата, туризма и инвестициите в IT-сектора, стана ясно по време на срещата. Бяха коментирани двете години на изолация, които са възпрепятствали възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество. Сред повдигнатите теми бяха тези за побратимяване на Русе с южнокорейски град и създаване на по-тесни икономически връзки на регионално ниво.

Посланик Ли Хо-шик благодари за поканата на кмета на Община Русе да посети знакови събития от културния и спортния календар на града.