Коледен празник в квартал Средна кула зарадва малки и големи

51

Днес в салона на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ в кв. Средна кула се проведе за първи път коледно тържество. Празничното събитие се реализира с подкрепата на Община Русе съвместно със самодейците от читалището, ръководството и децата от ДГ „Синчец“.

Тържеството уважи заместник-кметът по хуманитарни дейности г-н Енчо Енчев, който поздрави от името на кмета Пенчо Милков присъстващите гости и участниците. „Коледа е един типично семеен празник, в който всеки един от нас има възможност да се наслади на семейния уют, той е и празник който ни обединява. Днес е такъв ден и нека той да изпълни душите ни със светлина и вдъхновение”, каза заместник-кметът.

В празничното рождественско събитие участие взеха възпитаници на ДВГ „Слънце“ с диригент д-р Наталия Константинова, ФТА „Здравец“ с главен художествен ръководител Димитър Донев, както и Школата за народно пеене при Общински детски център за култура и изкуство с вокален педагог Светлана Недкова.

Организаторите бяха подготвили много изненади за присъстващите, а специален гост на празника беше Дядо Коледа. Всички деца успяха да си направят снимка с него и получиха празнична почерпка.