Коледната елха грейна в центъра на Русе

75

Стотици русенци споделиха празничния момент на площада

На сцената пред Общината тази вечер по традиция грейнаха светлините на Коледната елха. За втора поредна година символ на коледно-новогодишните празници в града стана голямото естествено дърво пред сградата на Община Русе.

Всички деца и родителите им се насладиха на приказния спектакъл „Коледна елха“, изпълнен с коледни песни и танци.

Светлините на коледната елха заедно с Дядо Коледа, Снежанка и много деца на сцената запали кметът на Община Русе Пенчо Милков, който поздрави всички, събрали се на площада. „Бъдете щастливи, бъдете здрави и вижте с по-добри очи хората около нас и града ни“, пожела на присъстващите за коледните и новогодишните празници кметът.

Коледната елха тази година е надградена с нови светещи елементи – 12  обемни лед топки и малки топки и фигурки, както и с ефектно осветление със светещи стрингове, лед осветление, осветление с блицове, падащи капки и светещ връх. Броят на лампичките върху коледното дръвче е 1300, а топките и други коледни елементи са над 500.

В празничната програма участие взеха талантите на Детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ с ръководители Милена Михова и Добрин Райчев  към Общинския детски център за култура и изкуство. Общинският Младежки дом беше представен от Мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова и Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ с ръководител Вили Икономов.

Водещ на събитието беше Десислава Николова.

Празникът постави началото на многообразие от събития, включени в Коледно-новогодишния фестивал на Община Русе за 2023 г. Пълната програма можете да видите тук.