Къщички за птици бяха поставени в Университетската ботаническа градина

41

В Университетската ботаническа градина на Русенския университет бяха поставени къщички за птици. Инициативата, посветена на Деня на Земята, започна на 11 април, когато дами от клуб “Сороптимист Интернешънъл” – Русе боядисаха къщичките заедно с деца от ЦРДУ и от ЦНСТДБУ към ОС на БЧК – Русе. Акцията беше предшествана от презентация на специалисти от Национален парк Русенски Лом за редките птици, които битуват в парка. Известно е че , кампусът на унвиреситета е голямо зимовище на ушата сова. В него, освен този рядък вид, има и множество други музикални пернати обитатели.

Със съдействието на управителя на  Университетаската ботаническа градина – д-р Петя Ангелова, птиците ще намерят своите пъстри домове сред разнообразните дървесни видове.

Университетът, Сороптимист Интернешънъл Клуб –  Русе, Центровете за работа с деца и предствителите на Младежкия Червен Кръст в Русе, работят в традиционно сътрудничество по различни национални и международни проекти от дълги години. Това партньорство е дало множество добри практики и е създало трайни дружески отношения между членовете им, спомагайки за екипната им работа в полза на важни обществени каузи.