Мащабна акция по резитба на клони и храсти, закриващи пътни знаци и светофарни уредби

144

Във връзка с подобряване безопасността на движението по уличната мрежа, Община Русе предприе мащабна акция по премахването на растителност, закриваща пътни знаци и светофарни уредби в града. До този момент над 60% от локациите по възловите кръстовища и пътните връзки в Русе, на които се налага премахването на клони и храсти, са обработени от служители на ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“.

         Участъците от уличната мрежа с растителност, ограничаваща видимостта на водачите, са определени от работна група, включваща представители на отдел „Екология“ към Община Русе, ОП „Паркстрой“ и сектор „ПП“ при ОД на МВР – Русе.

          Към настоящия момент е изпълнена оформяща резитба на клони и са премахнати храсти на 40 от общо 66 улици и кръстовища, включени в списъка, като приоритетно са обработени ключовите пътни възли. Сред тях са участъци по булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“, улиците „Плиска“, Борисова“, „Доростол“ и „Петрохан“. Част от дейностите включват и повдигане короните на дървета, възпрепятстващи нормалното и безопасно придвижване на пешеходците по тротоарите.

         Предстои екипите на ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“ да продължат дейността си по останалите 26 локации, част от второстепенната улична мрежа в града.