Младежкият парламент на Русе ще събира дарения за нов кислороден апарат за Тубдиспансера

283

Младежкият парламент на Русе ще се включи в борбата с коронавируса. Младите хора канят всички русенци и гости на града да се присъединят към дарителската кампания „Всеки живот заслужава да бъде спасен“ за закупуване на кислороден апарат/и за Специализираната болница за активно лечение за пневмо-физиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ (Тубдиспансера). Инициативата стартира в Международния ден на младежта – 12 август и към нея ще се присъединят и останалите формирования на Младежкия дом в Русе.

Учениците от Младежкия парламент замислят благородната кампания след дискусия как могат да помогнат на обществеността за решаването на проблема с недостига на медикаменти и апаратура за болничните заведения. Така се стига до идеята за поставянето на 5 кутии на ключови места в града, които да подканят русенци да даряват средства за каузата. Две от кутиите ще бъдат разположени на главния вход на Община Русе и във фоайето на Центъра за административно обслужване.

Младежкият парламент е формирование на Младежки дом – Русе, създадено през 2010 г. Целта му е да защитава интересите на учениците пред институциите и да бъде връзката им с тях. Структурата на организацията напомня тази на Общинския съвет.