Над 400 танцови двойки ще вземат участие в Международния турнир по спортни танци в Русе

107

На 21 и 22 октомври в спортна зала „Арена  Русе” ще се проведе тридесет и седмото издание на Международния турнир по спортни танци WDSF International Open “Rousse 2023”. Това стана ясно на днешната пресконференция, провела се в Заседателна зала в сградата на Община Русе.

Състезанието е организирано от Спортен клуб „Настроение” и от Община Русе, и е за Купата на кмета. Включено е в официалния спортен календар на Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ и в официалния спортен календар на Световната федерация по спортни танци / WDSF /.

Заявените до тук танцови двойки вече са над 400 от 14 държави, като се очаква техният брой да нарасне до крайната дата за регистрация – 20 октомври.  Съдиите в турнира са от 15 националности, а участие в него са заявили и много двойки от топ 50 на световната ранглиста. Турнирът е съгласуван с БФСТ и носи точки на участниците, като от българска страна право на участие имат състезателите, картотекирани във Федерацията за 2023 година.

Повече подробности за турнира можете да намерите на сайта на Спортен клуб „Настроение“: http://www.danceclub-nastroenie.com/tournaments/2023/.