На нова детска площадка ще се радват децата и младежите от Дневен център „Милосърдие“

89

Днес в Русе бе открита детска площадка в Дневния център за деца и/или младежи с увреждания „Милосърдие” към Русенската католическа организация „Каритас”.

Тя е част от проекта на РКО Каритас и организацията „Реновабис”: „Подобряване условията на работа, ранната диагностика и популяризиране дейността на Дневния център за деца и/или младежи с увреждания на Каритас Русе”, който цели да повиши качеството на предлаганата социална услуга за децата със специални нужди от Община Русе.

„Благодаря на „Каритас – Русе“ не само за материалната, но най-вече за духовната подкрепа. Да виждам всички вас, които с толкова сърце се грижите за семейства и деца, които имат нужда от подкрепа, носи много сила и вдъхновение. Продължавайте да правите добро!“, обърна се към персонала на центъра кметът Пенчо Милков.

„Най-важното за децата е да се чувстват приети и да растат в спокойна, семейна атмосфера“, каза управителят на центъра Теодора Герганова и подчерта, че един от фокусите в работата им е сътрудничеството с родителите.

Центърът е посещаван от 30 деца на възраст от 2 до 18 години. Той разполага още със зала за кинезитерапия, вкл. батут за скачане и разнообразни уреди за раздвижване, мултисензорна стая,  хидромасажна вана, кът „Монтесори“ и няколко къта за практически занимания, които да помогнат на децата и младежите да се справят по-добре с дейности от ежедневието.

На своеобразния детски празник присъстваха още зам.-кметът Енчо Енчев, областният управител Анатоли Станев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, директорът на „Каритас“- Русе Стефан Марков, Негово Високопреосвещенство Никополският епископ монсеньор Страхил Каваленов, родители, деца и приятели на „Каритас“.