На 4 юли е срещата на русенци с изпълнителите по Водния цикъл

127

На 4 юли от 18 ч. в Пленарна зала на Община Русе ще се състои срещата между гражданите и възложителя на проекта за изграждане на нова ВиК инфраструктура в Русе и кварталите Средна кула и Долапите. В нея ще се включат още главният ръководител на проекта, главният инженер и част от изпълнителите по проекта.

Срещата е организирана от Община Русе и цели на гражданите да бъде дадена яснота както за състоянието на настоящите, така и за предстоящите строително-ремонтни дейности до края на проекта. На място русенци ще могат да зададат въпросите си лично към възложителя и изпълнителите му, касаещи организацията, качеството и неуредиците при изпълнение на ВиК проекта, които често биват погрешно адресирани до местната администрация.

Припомняме, че проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“ е с възложител водоснабдителното дружество в Русе и се финансира със средства на Кохезионния фонд, държавния бюджет и собствени приходи.

След поредната си обиколка в най-засегнатите от ремонтите участъци кметът на Община Русе Пенчо Милков заяви, че санкциите върху изпълнителите не дават необходимите резултати. Проблемите с неспазването на сроковете за изпълнение, некачественото възстановяване на пътните настилки, замърсяването на околните площи и липсата на сигнализация за шофьорите и пешеходците продължават. Ето защо той е твърдо решен Общината да съди дружеството за причинените вреди върху градската среда.