Община Русе закупи и достави жилищни фургони за крайно нуждаещи се

118

Два жилищни фургона, предназначени за временно пребиваване на крайно нуждаещи се граждани, бяха закупени и доставени на Община Русе. Идеята за тяхното придобиване е на кмета Пенчо Милков, като целта е непрекъснато нарастване способностите на общината за реакция в извънредни ситуации.

Фургоните са изработени от метална носеща конструкция, като стените и покривът са изградени от сандвич панели  с изолация. Те са с дължина от 6 м, широчина – 2,40 м и височина 2,50 м. Жилищните контейнери са оборудвани със санитерен възел с душ кабина, мивка със секционен кухненски шкаф и вграден котлон с две гнезда, както и бойлер с вместимост 50 л. Фургоните са с алуминиева и PVC дограма и врати, като разполагат с ел. инсталация, включваща осветление, контакти и ел. табло. Подовата настилка е ламиниран паркет, под който са наредени хоризонтални плоскости, водоустойчив шперплат и изолационна подложка. Предстои дооборудването им с легло, спално бельо и завивки.

Сред приоритетите, залегнали в управленската програма, остава възстановяването на капацитета на местната администрация да се грижи за гражданите в случаи на бедствия, криза и други извънредни обстоятелства, като за целта и през следващата година ще бъдат отделени необходимите средства от общинския бюджет.