Община Русе реновира 6 обекта от спортната инфраструктура през последната година

85

Със съвместните усилия на ръководството на Община Русе и на общинското предприятие „Спортни имоти“ са ремонтирани и обновени 6 големи обекта от спортната инфраструктура в Русе.

В спортен комплекс „Ялта“ бе изцяло реновирано помощното игрище. До миналия септември площта му беше заета от бурени, а в момента теренът се използва от гражданите и спортните клубове по футбол и стрелба с лък. На градския стадион, също част от комплекса, бе обособен и самостоятелен закрит сектор за лекоатлетическите дисциплини по хвърляне. Друг отдавна забравен обект в „Ялта“ бе гребният канал за тренировки. Помещението му претърпя освежителен ремонт, след като в последните 4 години спортистите не можеха да го използват. За поддръжката на тревните площи бе приспособен и кладенец, чрез който ще бъдат спестени средства за поливане.

Обновления са направени и в другия голям спортен комплекс на Русе – „Дунав“. В момента там тече подмяна на подовата настилка в една от залите за баскетбол, а в другата вече работи новото електронно табло, което ще следи за резултатите от срещите в различните отборни спортове. В партньорство с общинското предприятие „Комунални дейности” са разчертани и паркоместата пред зала „Дунав“ и пешеходната пътека на ул. Околчица. Изграден е и вход за инвалиди към залите.

В спортен комплекс “Локомотив“ са подменени отоплителните уреди в коридорите, залата по батут и в залата по спортна гимнастика и акробатика. Обновено е и част от осветлението, необходимо за провеждането на пълноценен тренировъчен процес.

През 2020 г. бе реновиран и хостелът в лесопарк „Липник“, посещаван редовно от български и чуждестранни спортисти. Изградена е рецепция в почивната база и бяха закупени нови електроуреди за обособения кът за хранене.

Тенис кортовете в Парка на младежта също претърпяха промяна. Продължават ремонтите на оградата и Вик мрежата в комплекса, като предстои и изграждането на нова поливна система.