Община Русе се включва в кампанията “Да изчистим България заедно”

77

За поредна година Община Русе ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“. В дунавския град инициативата на Btv Media Group ще се състои на 16 и 17 септември, като желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на Русе.

На 16 септември /събота/ ще се извърши почистването на местата за отдих, игра и обществено ползване в кварталите Здравец, Здравец Север  – 1 и 2, Здравец – Изток, Възраждане, Родина, Дружба,  Чародейка – Север и Чародейка – Юг. На 17 септември /неделя/ ще бъдат облагородени Централната градска част и района на русенския кей. Началният час на дейностите е 9:30.

Ето къде ще бъдат сборните пунктове на доброволците по квартали:

–        кв. Чародейка – пред Общинския пазар в кв. Чародейка – Юг;

–        кв. Дружба – пред магазин „Пацони“ в кв. Дружба 3;

–        кв. Родина – пред входа на ОУ „Олимпи Панов“;

–        кв. Здравец – пред НЧ „Захари Стоянов – 1937“;

–        кв. Възраждане – пред Русенския университет;

–        Централна градска част и русенски кей – пред Часовника.

Община Русе призовава доброволците да разполагат събраните отпадъци в чували по протежението на тротоарите, а не около контейнерите за битов отпадък, за да може да се проследи какво е общото събрано количество. В края на всеки от двата дни на кампанията боклукът ще бъде събран и извозен от сметопочистващата фирма „НЕЛСЕН Чистота“.

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Насловът, под който ще се проведе кампанията тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци са чистили страната. До момента те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.