Община Русе ще подкрепи 72-часовия плувен маратон на Теодор Цветков

153

Общинският съвет прие с пълно единодушие финансовата подкрепа на поредната инициатива на русенския плувец Теодор Цветков. Той отново си поставя висока цел – нов рекорд на Гинес, преплувайки без прекъсване езерото на Лесопарк „Липник“ в рамките на 72 часа.

Инициативата на младия русенец ще се осъществи в периода 11 – 14 август и ще затвърди Русе като град на първите неща и родно място на множество шампиони в плувните спортове. Идеята на Теодор е да покаже безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Популяризирането на езерото в Лесопарка също е една от целите на плувеца, тъй като след 3 години то ще бъде домакин на Световното първенство за драконови лодки.

Припомняме, че това не е първата инициатива на Теодор Цветков, подкрепена от Община Русе. През лятото на 2021 г. след гласуваната финансова помощ той завърши на второ място в ултра маратона „Самара Лука“ в Русия. Тогава Цветков посвети 181 км, които измина, за насочване на общественото внимание към глобалното затопляне.