Осем нови случая на COVID-19 в Русенско за последното денонощие, лек ръст на намиращите се на болнично лечение

199

Осем са новите случаи на COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие. Четирима от заразените са от община Русе. Трима от болните са от община Бяла, а един е от Две могили. По данни на Регионалната здравна инспекция оздравелите са трима. През вчерашния има и двама починали с положителен тест за коронавирусна инфекция в Русенско. От близо три седмици в региона нямаше починали от коронавирус. Последните смъртни случаи са от 21 миналия месец. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14 411, а преболедувалите 13 372. Активните случаи са 128. На болнично лечение в областта се намират 36 души, като четирима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 39, от които 10 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 911, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 522 от тях са мъже, 389 са жените.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на четвърто място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа без нови случаи са пет области. Става дума за Видин, Кюстендил, Монтана, Шумен и Ямбол.

До момента в областта са извършени 56 841 имунизации, като повторна доза са получили 27 219 лица.

През делничните дни, до края на седмицата в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 09.00 до 16.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.