Петнадесет нови случая на COVID-19 в област Русе за изминалите 24 часа

129

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 15 нови случая на COVID-19. Близо 67% от новозаболелите са от най-голямата община, а именно Русе. Там новите случаи 10. Трима новозаразени има в Ценово и по един в Борово и Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8562, а преболедувалите 7541. Активните случаи са 517. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 189 души, като 31 от тях са в реанимация.

За последното денонощие няма починали с доказана коронавирусна инфекция. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 506, като става дума за хора на възраст между 26 и 98 години. 309 от тях са мъже, 197 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 9-то място по заболеваемост в страната наравно с Бургас. За изминалите 24 часа без нови случаи са единствено областите Видин и Монтана

До момента в областта са поставени общо 7487 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1605 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 30 имунизации.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на заболяването през изминалата седмица в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.