„Писта Русе“ се завръща следващия уикенд – 24 и 25 юли

526

Община Русе и организаторският екип на „Писта Русе“ обединяват сили за провеждането на трети кръг от Националния автомобилен шампионат на затворен маршрут „Русе 2021“ на 24 и 25 юли.

Това е най-старото, все още съществуващо състезание от националния шампионат затворен маршрут (автомобилизъм). То използва локации от градската инфраструктура в Русе. Надпреварата може да бъде наблюдавана на локалните платна на бул. „Христо Ботев“ в пресечната му точка с бул. „България“ (пътен възел). „Писта Русе“ е едно от най-посещаваните спортни събития в България и ежегодно събира над 30 000 зрители край трасето.

Общата дължина е 30 км, а дължината на една обиколка е 2,72 км. За да бъде класиран един участник, трябва да изпълни поне 9 от 11 обиколки.

В съботния ден /24.07/ ще се извършват технически прегледи на автомобилите и финалните им тренировки. Официалното откриване на състезанието ще бъде в 9:20 ч. в неделя /25.07./, а стартът ще бъде даден в 10:00 ч.

            При провеждането на „Писта Русе“ ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

            По време на надпреварата ще бъдат затворени за движение булеварди и улици, а маршрутите на градския транспорт ще претърпят промени, които можете да откриете тук.