По-добра координация изиска Община Русе от ръководителите и изпълнителите на ВиК проекта

210

В сградата на ВиК – Русе кметът Пенчо Милков и зам.-кметът Магдалина Илиева се включиха в месечната среща между ръководителите на Водния цикъл и фирми-изпълнители.

         „Получаваме от вас заявления за одобрение на временна организация на движение (ВОД), след което не започвате строително-ремонтни дейности и искате от общината удължаване сроковете. Това е недопустимо. Преди стартирането на изкопните ви дейности Община Русе организира напълно нов начин на сметосъбиране, придвижване на хора и автомобили и други комунални услуги. Всичко това създава напрежение у хората и не бива да си играете с търпението им“, призова кметът.

         Въпреки че Община Русе не е възложител по проекта, представителите на местната власт настояха за ежеседмични срещи с представител на всеки от 5-те консорциума със строителни фирми. На тях те своевременно ще съобщават за предстоящи разкопавания и нужда от временна организация на движението. Целта е да бъде събрана пълна информация от десетките подизпълнители и затварянето за движение на улиците в Русе да бъде координирано, за да не се блокират няколко едновременно и това да пречи на придвижването в цели квартали.

         Пример бе даден с неодобрената от Общината временна организация за движението по ул. „Солун“, тъй като в кв. „Възраждане“ в момента са затворени и други участъци и това ще направи придвижването изключително трудно.

         Призив за по-добра координация между изпълнителите и завършване на започнатите дейности навреме отправи и управителят на ВиК – Русе инж. Илиан Милев.

         „Дори и да не сте от Русе ви призовавам да работите бързо и съвместно, за да сте горди с направеното след това. Градът и хората го заслужават“, обърна се Пенчо Милков към строителите и проектантите.