Празникът на квартала ще се проведе под мотото „Заедно в “Здравец“

129

 На 14 октомври (събота), от 16 ч. в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ ще се проведе Празник на квартала – Заедно в Здравец. Забавленията за малки и големи ще бъдат предшествани от акции по почистване, боядисване и облагородяване на терени в квартал „Здравец“, които ще се проведат на 30 септември и 7 октомври. Целта на инициативата е хората да се съберат и да положат грижи за пространствата в своя квартал, а след това да се забавляват заедно.

Събитието се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с финансовата подкрепа на „Оргахим“ АД, „Холеман България“ и „Тива Плюс“. За логистиката в квартала помага кметският пълномощник Димитър Йорданов, а служители на ОП „Комунални дейности“ и ОП „Паркстрой“ ще подсигурят инициативата с лична помощ и с необходимата техника. Акцията в кварталите ще бъде в две поредни съботи, за да могат да се включат повече хора. Най-активните участници в почистването и облагородяването ще получат награди.

Кулминацията на Празника на квартала – “Заедно в “Здравец” ще бъде веселбата в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Предвидени са занимания за всички възрасти и атрактивни награди. Аниматорите от парти център „Веселяците“ ще се погрижат за детското забавление и семейните игри, рисунките по лицата на дечицата и снимките с любими приказни герои. Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните конкурси за най-вкусно домашно сладко и най-добра домашна туршия. Кулинарното майсторство ще оценява специално жури от Професионалната гимназия по туризъм, а възпитаниците на училището ще предложат изненади за деца и родители.

Деница Филева ще направи  здравословна работилничка „Вкусно и полезно“ и ще проведе урок по зумба. За празничното настроение ще допринесе и детският модерен балет „Дъга“ към училище „Васил Априлов“, а танцьорите от „Играорци“ ще поканят съкварталците да се включат в народните танци за здраве и тонус. В програмата ще се изявят и талантливите деца от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, ЦДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, Народно читалище „Захари Стоянов 1937“ и др. Младата изпълнителка Стефания Горначка ще представи свои песни, които бяха аплодирани на музикалния фестивал „Сан Ремо“ в Италия.

В края на празничната програма концерт ще изнесе русенската банда ПоПоКАТЕ5л, която представи обичани евъргрийни.

Входът за празника на квартал „Здравец“ е свободен.