Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазаржиев е доброволно под домашна карантина

315

Пазарджиев публикувас социалния си профил мотивите за това решение. Ето и текста:

Уважаеми съграждани,
скъпи приятели,
През отминаващата седмица отсъствах от България. Прекарах седем дни в Австрия в район, който не е сред рисковите, във връзка с разпространението на COVID-19. Чувствам се добре и нямам симптоми на каквото и да е заболяване. Въпреки това, след проведени няколко консултации с водещи русенски лекари заявявам, че по мое желание се поставям в изолация (карантина), с оглед минимизиране на възможността за разпространение на заразата. Ще продължа да изпълнявам обществените и личните ми ангажименти от дома ми. Телефонът и електронната ми поща са на разположение на всички, във връзка със служебните ми задължения.

С това мое действие и с личния ми пример призовавам русенци също да останат по домовете си и да излизат от тях само в краен случай. Призовавам хората към по-малко драматизиране на ситуацията в страната, както и да имат доверие на институциите.

Сигурен съм, че много скоро градът ни и държавата ни ще се върнат към обичайния си ритъм на живот. Вярвам, че сериозната ситуация, в която сме поставени ще ни направи по-сплотени и по-единни.