Проведе се работнически турнир по мини футбол на игрищата в Спортен комплекс „Локомотив“

219

През уикенда игрищата в Спортен комплекс „Локомотив“ станаха арена на оспорвани битки между футболни отбори от русенски предприятия и фирми. Работническият турнир по мини футбол се осъществи с подкрепата на Община Русе и е организиран от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и РК „Спорт и здраве – Русе“.

В надпреварата взеха участие 8 отбора от русенски компании, разпределени в две групи: ВиК ООД-Русе, ТД Митница  Русе, Линамар Лайт Металс Русе ЕООД,  Холеман България ООД, Ирим ЕООД,  Интер Карс България ЕООД, ВИТТЕ Аутомотив България ЕООД и Еконт Експрес ООД.

След оспорвана битка финалът бе спечелен от отбора на Линамар Лайт Металс, който надигра с 3:0 представителите на Ирим. В крайното класиране трети завършиха служителите на Холеман България.

Призьорите бяха наградени с купи и медали от зам.-кмета на Община Русе Димитър Недев.

Според организатора на турнира Людмил Христов, спортът в свободното време е важно и необходимо средство в борбата срещу стреса и заседналия начин на живот. Ето защо основна цел на работнически клуб „Спорт и здраве“ е да провежда инициативи за разкриване, утвърждаване и развитие на работническия спорт в Община Русе.