Продължава работата по почистването на снега в Русе, обработват се улици от второстепенната пътна мрежа

85

Екипи на ОП “Паркстрой” и “Вектор” премахват клони по главните улици и ЦГЧ

След обработките на трасетата на градския транспорт, основни улици и около лечебните заведения, екипите на фирмите, ангажирани с дейностите по снегопочистване в Русе извършват в момента обработка на второстепенната пътна мрежа. Множеството паднали клони и дървета по главните улици в града и в централна градска част се премахват от екипи на ОП “Паркстрой” и “Вектор”. Към момента е ангажирана цялата налична техника и служители, като след обработката на главните пътни артерии ще се премине и към премахване и на клони и дървета в кварталите през следващите дни.

Непроменена към момента остава ситуацията с електрозахранването на засегнатите девет села в общината и кварталите Образцов чифлик, Средна кула и Долапите. Екипи на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите.

Всички автобусни линии в града се обслужват от електробуси и атобуси на общинското предприятие и частните фирми. Очаква се електрозахранването на контактната тролейбусна мрежа да бъде възстановено през утрешния ден. От междуселищните автобусни линии не се обслужват тези по направленията Червена вода, Хотанца, Ястребово, Семерджиево, Бъзън, а към Просена и Долно Абланово движението е затруднено. Продължава да е затворен Републикански път I-2 Русе-Варна и Републикански път II-21 Русе-Силистра.

В момента кметът Пенчо Милков е в едно от най-засегнатите от снежната обстановка населени места – село Бъзън, заедно с директора на дирекция “Обществен ред и сигурност” Георги Игнатов.

Община Русе отново приканва жителите да ограничат по възможност придвижването с автомобилите си най-вече по второстепенната пътна мрежа, за да не се възпрепятства дейността на снегопочистващите фирми и тези, които премахват паднали клони и дървета.