Прокуратурата с изявление за жестокото убийство на Еранухи Пехливанян (обновена)

228

Няма политически мотив, престъплението е с користни цели

Рано тази сутрин окръжният прокурор Георги Георгиев и директорът на Областна дирекция на МВР-Русе старши комисар Мирослав Дамянов направиха специално изявление с подробности около жестокото убийство на 57-годишната Еранухи Пехливанян, съпруга на Бедрос Пехливанян, лидер на ГЕРБ в Русе и общински съветник, собственик на верига аптеки. Жената е отвлечена миналия вторник, 11 януари, сигналът за изчезването й е подаден в полицията в петък, 14 януари, в понеделник сутринта на 17 януари двамата извършители са арестувани, но едва късно снощи водолази намират части от разчлененото й тяло в река Русенски Лом на около 30 км от Русе, където следствените действия продължават.

И от прокуратурата, и от полицията са категорични, че в престъплението няма и капка политически мотив, а е извършено с напълно користни цели.

Репортаж: Теодора Копчева

По време на изнасяне на фактите от разследването бе повдигнат и въпроса за това, как ние като общество можем да помогнем или попречим  при разследването на такива тежки престъпления. От изявлението на Окръжния прокурор Георги Георгиев стана ясно, че автомобилът на жертвата е бил оставен паркиран на място, където това не е позволено, но вместо да бъдат сигнализирани компетентните органи, някой от живеещите там са прибегнали до саморазправа, което е забавило и объркало в началото разследването