Първият за България Международен ултрамаратон на писта ще се проведе през април в Русе

163

На 22 и 23 април в Русе ще се проведе първият в страната Международен ултрамаратон „Дунав 24 ч. бягане“. Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе и ще се проведе на Градския стадион.

Дисциплините, в които ще могат да се включат участващите мъже, жени и смесени двойки ще бъдат щафета 2 ч., 6 ч., 12 ч. и 24 ч., като ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили. Награди ще бъдат осигурени за победителите в категориите над 18 г.

Освободени от такса за включване в състезанието ще бъдат непълнолетните участници, които ще трябва да изминат разстоянието от 3 км. Те ще започнат да бягат на 23 април /неделя/ от 10 ч., а най-добрите от тях ще получат медали и специални награди.

В рамките на „Дунав 24 ч. бягане“ ще се проведе и отделна надпревара за атлети с високи постижения. Те ще трябва да пробягат 50 км. в опит да подобрят републиканския рекорд.

Състезанието e припознато от Международната асоциация на ултра маратонците, като е получило бронзов етикет, отговарящ на техните изисквания.

До момента своето участие са заявили атлети от 3 държави – Румъния, Франция и Италия.

Желаещите да се включат в състезанието могат да го направят тук – http://danube24h.com/.